Middag programma

Het middagprogramma start om 13.15 uur, eindigt om 16.30 uur, en is vooral gericht op de aanstaande brugklassers. In groepen van vijf, die ze eventueel zelf vooraf mogen samenstellen, worden zij door een van onze ’reisleiders’ rondgeleid. Zo maken ze kennis met het gebouw, maar vooral met alles wat in en om onze school gebeurt. U bent van harte welkom zich aan te sluiten bij het groepje van uw zoon/dochter. Om 14.00 uur kunt u een algemene voorlichting bijwonen in het restaurant van de school.
 

Avond programma

Daarnaast kunt u deelnemen aan het avondprogramma (19.15 - 21.30 uur). Dit bestaat uit verschillende rondleidingen en voorlichtingen. Ook hiervoor zijn zowel u als uw zoon/dochter van harte uitgenodigd. Onze leerlingen leiden u graag rond door de school. Uiteraard mag u ook op eigen gelegenheid uitgebreid rondkijken en vragen stellen, bijvoorbeeld aan de speciaal ingerichte infobalie. Samen met de voorlichtingen over leerlingenzorg, praktijkonderwijs en de inrichting van het onderwijs op de verschillende niveaus kunnen we al uw vragen beantwoorden. Met het bezoeken van onze open dag krijgt u een goed beeld van onze school.

We verwelkomen u graag op 15 januari!

 

Hoi, aanstaande brugklasser

Hoi, aanstaande brugklasser!

Jij bent je toekomstige school aan het uitkiezen en je denkt aan Pieter Zeeman. Wat leuk! We laten je graag zien wat we je allemaal te bieden hebben op onze open dag op 15 januari.

De dag bestaat uit een middagdeel en een avonddeel. In de middag (13.15 - 16.30 uur) word je in kleine groepjes van vijf kinderen rondgeleid door een van onze ’reisleiders’. Je mag vooraf al je eigen groepje maken, zodat je samen met je vrienden of vriendinnen de school kan ontdekken! Jullie reisleider neemt je mee en laat je alle ’werelden’ in de school zien: zo zie je alle afdelingen en vakken. Je kunt ook minilessen volgen. Je ouder(s)/verzorger(s) mogen ’s middags ook meekomen; zij gaan dan mee met jouw groepje. Een overzicht van de werelden vind je hieronder.

’s Avonds (19.15 - 21.30 uur) mag je nog een keer terugkomen en misschien zelf al reisleider spelen voor je ouder(s)/verzorger(s) en vertellen over wat je ’s middags hebt gezien en gedaan. Ook zijn er een paar voorlichtingspresentaties die interessant voor je kunnen zijn. Bij de infobalie kun je alle vragen stellen die je maar kunt bedenken over Pieter Zeeman of de middelbare school in het algemeen.

Je mag zelf kiezen of je ’s middags en/of ’s avonds komt; wij vinden het natuurlijk leuk om je op beide dagdelen te zien!

Werelden op Pieter Zeeman

Alfawereld
In deze wereld is te vinden welke talen worden gegeven op onze school.

Bètawereld
De exacte vakken staan centraal in deze wereld. Denk aan vakken zoals wiskunde, natuurkunde, scheikunde, biologie en onderzoek & ontwerpen.

Gammawereld
De wereld waarin het draait om zaakvakken. Aardrijkskunde, geschiedenis en economie vallen hieronder.

Praktijkwereld
Dit is een heel grote wereld, hier zijn namelijk de praktijkvakken te vinden die in het vmbo worden aangeboden:
bwi       - bouwen, wonen & interieur
pie        - produceren, installeren & energie
zw        - zorg & welzijn
hbr       - horeca, bakkerij & recreatie
Ook is in deze wereld het praktijkonderwijs te vinden.

Kunstwereld
Beeldende vorming, cultureel & kunstzinnige vorming, kunst & media en muziek. Deze vakken komen aan bod in de kunstwereld. Ook zijn in deze wereld leerlingen aan het repeteren voor het schooltoneelstuk dat zij gaan opvoeren.

Sportwereld
Hier is te zien en mee te maken hoe de lessen lichamelijke opvoeding en sport zijn.

Inschrijven

U vindt hier informatie over het inschrijven voor de brugklas in het cursusjaar 2020-2021.

Logo Pieter Zeeman