Simply the best!

Waarschijnlijk spreek en versta je al een beetje Engels, en vanaf de brugklas wordt dat alleen maar meer.

Cambridge English is een extra vak voor havo/vwo-leerlingen die bij Engels meer aan kunnen dan het standaardniveau. Je kunt je hiervoor opgeven aan het einde van leerjaar 1. Na het succesvol afleggen van een toelatingstoets krijg je dan twee uur Cambridge English in klas 2. Dit wordt afgerond met een Preliminary examen waarvoor je een certificaat krijgt.  

In de klas 3 en 4 bereiden we je voor op het First examen. Reading and Use of English, Listening, Speaking en Writing komen in verschillende vraagvormen aan bod en dit zorgt ervoor dat de je Engels op een prima niveau beheerst. Op het eind van klas 4 leg je het officiële Cambridge First examen af.  

Heb je hierna nog meer in je mars, dan kun je verdergaan met Advanced of Proficiency. Dit is met name interessant als je overweegt een Engelstalige opleiding te gaan volgen, bijvoorbeeld aan een University College zoals in Middelburg of Utrecht. Met deze diploma’s is je beheersing van het Engels gewaarborgd.  

Filmpje: Hieronder een informatief filmpje over Cambridge English. Het filmpje laat zien hoe Cambridge English je helpt jezelf op een heel hoog niveau uit te drukken in het Engels, wat kan leiden tot succes waar ook ter wereld.  

English Scale Factsheet: Als je inzoomt op deze pagina door op het plusje te klikken, dan zie je een overzicht van de Cambridge English niveaus die op het Pieter Zeeman Lyceum worden aangeboden, namelijk Preliminary, First, Advanced en Proficiency. We starten met het programma in klas 2 en eindexamenleerlingen kunnen Advanced of zelfs Proficiency bereiken, een niveau dat vergelijkbaar is met het niveau van studenten die in Engeland naar de universiteit gaan.