Stages

Maatschappelijke stage: iets doen voor een ander en iets leren over jezelf!

Wij vinden het belangrijk dat jij verder kijkt dan je schoolvakken en weet wat er speelt in de maatschappij. Daarom moedigen we je aan om dertig uur van je schooltijd te besteden aan een zogenaamde maatschappelijke stage. Zo versterk je ook je band met het eiland Schouwen-Duiveland en alle organisaties die hier actief zijn.  
De decanen houden de gemaakte uren bij. Als je op het vmbo zit, krijg je na je examen een extra certificaat waarop al je maatschappelijke uren vermeld staan. Zit je op de havo of het vwo? Dan vind je je maatschappelijke stage terug in het plusdocument dat je bij je diploma krijgt.

 

Beroepsoriënterende stages: oriënteren voor de loopbaan en de toekomst

Om je te oriënteren op je later loopbaan, zijn er verschillende beroepsoriënterende stages. Binnen het vmbo loop je in de onderbouw snuffelstages van een dag bij een bedrijf of beroep dat jij leuk vindt. In de bovenbouw zijn er ook langere stages waarbij je veel meer leert over wat een beroep echt inhoudt. Ook in het havo en vwo zijn er zogenaamde ’workshadowing’ weken. In die weken in havo 4 of vwo 5 loop je een week mee bij een organisatie die voor jouw toekomstige studie of beroep relevant is.