Bouwen, wonen & interieur

Weet jij wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een huis? De architect ontwerpt het huis, maar jij en je klasgenoten zijn degenen die het huis daadwerkelijk gaan bouwen. Hoe gaaf is dat? Jullie storten de fundering, metselen de muren en plaatsen het dak. De vlag kan uit, want jullie hebben zojuist het hoogste punt bereikt. Het begint nu echt al op een huis te lijken! Nu is het tijd voor de binnenkant. Jullie storten de vloeren, zetten muren en voor je het weet wordt jullie huis opgeleverd aan de nieuwe bewoners. 

Houd jij je liever bezig met het fijnere werk? Ook dan is dit profiel uitermate geschikt voor jou. Nu de nieuwe bewoners zojuist de sleutel van het nieuwe huis hebben gekregen, wordt het namelijk tijd het huis in te richten en daar kunnen zij jouw hulp heel goed bij gebruiken. Jij kunt de nieuwe bewoners helpen bij het ontwerpen van hun nieuwe meubels. Sterker nog: jij kunt de nieuwe meubels niet alleen ontwerpen, je kunt ze ook zelf maken!

BWI

Werken in de bouw vraagt vakmanschap, met een mooi eindresultaat. Denk hierbij aan een nieuwe woning, een bedrijfspand of een bijzonder interieur. Ook het renoveren van verouderde woningen is een belangrijke taak binnen de bouwsector. Dus vind jij het heerlijk om je handen uit de mouwen te steken en van niets iets te maken? Dan is het profiel bouwen, wonen & interieur echt iets voor jou!  

Wat houdt het profiel bouwen, wonen & interieur in?  

Kies je voor het profiel bouwen, wonen & interieur, dan krijg je een goede en brede voorbereiding op het mbo binnen de design-, meubel-, interieur-, bouw- en infrasectoren. Kies je dit profiel dan kies je voor een profiel waarbij creativiteit, denken in mogelijkheden en oplossingsgericht denken centraal staan. Je werkt met je hoofd en je handen. Wij vinden dat je niet alleen moet leren binnen de school, maar ook daarbuiten.  

Tijdens de lessen op school bereiden we je zo goed mogelijk voor en mag je werken met de nieuwste technieken en materialen. Eerst leren we je de theorie, zodat je goed voorbereid bent op de praktijk. Onze praktijklokalen zijn een bron van inspiratie. In de praktijk leer je hoe je de machines kunt bedienen en hoe je iets moet maken of doen. De opdrachten voer je zowel binnen als buiten het lokaal uit. Naast het feit dat je les krijgt van je docenten bouwen, wonen & interieur, werken we ook samen met externe instellingen en bedrijven binnen de regio. Op deze manier maken we een zo realistisch mogelijke werkplek.  

Tijdens de lessen ga je onder andere aan de slag met: 

 • 3D-tekenen   
 • meubels ontwerpen  
 • meubels maken 
 • timmeren 
 • metselen 
 • bestraten  

Stagelopen, het bijwonen van gastlessen, het volgen van meeloopdagen en de excursies zorgen ervoor dat je een goed beeld krijgt van de praktijk.  

 

Kortom, je zit niet stil tijdens de lessen bouwen, wonen & interieur! 

 

Dit profiel is echt iets voor jou wanneer je: 

 • dienstverlenend ingesteld bent
 • graag creatief bezig bent
 • een echte aanpakker bent 
 • goed kunt luisteren naar anderen 
 • zowel individueel als in groepsverband kunt werken 
 • klantgericht ingesteld bent 
 • flexibel bent 

Later

Met het profiel bouwen, wonen & interieur kun je later…..   

Dit profiel geeft je een goede en brede voorbereiding voor een opleiding in het mbo en stoomt je klaar voor veel beroepen met een goed arbeidsperspectief binnen de regio! Vaak wordt gedacht dat je in deze sector altijd vieze handen krijgt. Niet nodig! Jij kunt later zelf besluiten of je met je handen wilt werken of juist op kantoor. Er zijn veel leuke beroepen, ook voor meiden. Of je nou creatief bent (meubelontwerper, stoffeerder, 3D-tekenaar), een organisatietalent (projectleider, werkvoorbereider), of goed met mensen kunt omgaan (interieuradviseur, kopersbegeleider), er zit altijd iets tussen wat bij jou past. 

Iets voor jou?

Heb je interesse in het profiel bouwen, wonen & interieur? Vind dan meer informatie tijdens ons Open Huis. Pas na het 2e leerjaar wordt er een keuze gemaakt voor een profiel.