Horeca, Bakkerij & Recreatie

Wil je later gaan werken in een bakkerij, de horeca of het toerisme, dan is dit de afdeling voor jou! In de praktijklessen brood / banket krijg je onder andere te maken met het bakken van brood, gebak en koekjes. Bij horeca leer je serveren en het maken van een driegangen menu. Natuurlijk krijg je ook theoretische lessen. Hierbij kun je denken aan warenkennis, hygiëne, glazenkennis etc.

Horeca, Bakkerij & Recreatie leer je op het vmbo

De school heeft een eigen restaurant waar we op de donderdagavond gasten ontvangen. Dit kunnen je ouders of opa en oma zijn, maar ook andere mensen uit de omgeving. Voor de gasten bereid je samen met medeleerlingen een driegangen menu of je staat in het restaurant om de gasten te ontvangen en te bedienen.

Als school werken we ook mee met evenementen zoals Aemstie Alive waar we met andere vrijwilligers de oudere mensen van het eiland een onvergetelijke dag bezorgen. We verzorgen een maaltijd in het restaurant voor bewoners van de Cornelia. We assisteren bij grote manifestaties bij ons op school en we verzorgen recepties, je kunt hierbij denken aan de diploma-uitreikingen. Je leert samenwerken wat heel belangrijk is in dit beroep. Je kunt natuurlijk ook uitstromen naar andere beroepen zoals bijvoorbeeld economie en uniforme beroepen.

Onze afdeling neemt ook deel aan de Culinaire Academie Zeeland (CAZ),  de plaats voor jongeren die weten dat ze een carrière in de keuken, het restaurant of in de bakkerij willen en hier zo snel mogelijk mee aan de slag willen. Praktijkgericht, geschikt voor gemotiveerde leerlingen met talent, creativiteit en passie voor de horeca of de bakkerij.

Iets voor jou?

Heb je interesse in het profiel Bouwen, Wonen & Interieur en wil je hier meer informatie over? Kom dan naar de speciale informatiedagen en ontdek of dit profiel iets voor jou is!

Kom je gezellig een
keertje sfeer proeven?

Experience woensdagmiddag (sept. t/m dec.)

van 14.30 tot 16.15 uur
van 14.30 tot 16.15 uur
van 14.30 tot 16.15 uur

Open dagen

voor leerlingen en ouders/verzorgers
Meer informatie