Gemengde leerweg

Klik hier om terug te gaan naar het boekje ‘Open Huis’.

Als jij mavo aankunt, maar toch graag iets meer met je handen werkt, dan is de gemengde leerweg iets voor jou! Je volgt in de bovenbouw de theorievakken op mavo-niveau en daarnaast krijg je acht uur les bij een praktijkafdeling.  

Aan het einde van de tweede klas kun je als leerling van mavo 2 kiezen of je alleen theorie wilt gaan doen of ook praktijk. Als je alleen theorievakken kiest, ga je naar de theoretische leerweg. Meer informatie over de theoretische leerweg vind je op de pagina mavo tl. Wil je ook met je handen werken? Dan is de gemengde leerweg voor jou de beste keuze. Je volgt dan wat minder theorievakken dan leerlingen in de theoretische leerweg, maar een praktijkvak naar keuze samen met leerlingen uit basis/kader. Je kunt kiezen uit de volgende profielen van vmbo basis/kader: 

  • Bouwen, wonen & interieur (BWI)
  • Horeca, bakkerij & recreatie (HBR)
  • Produceren, installeren & energie (PIE)
  • Zorg & welzijn (Z&W) 

 

Op deze manier bereid jij je goed voor op een vervolgopleiding of een beroep binnen één van deze richtingen. Een diploma van de gemengde leerweg is gelijk aan een mavodiploma. Je kunt na de gemengde leerweg dan ook doorstromen naar dezelfde opleidingen. 

Wil je meer weten? Je kan contact opnemen met de coördinator van de brugklas mevrouw Wierstra (j.wierstra@pontes.nl ).  

Keuze programma

Verschillende keuzemogelijkheden 

Op het Pieter Zeeman Lyceum hebben we in het 1e en 2e leerjaar als keuzevakken extra sport en kunst & media. Hieruit kun je kiezen op basis van jouw talenten en interesses.