Praktijk-onderwijs

Klik hier om terug te gaan naar het boekje ‘Open Huis’.

Vind je het leren uit een boek lastig en vind je het leuker om met je handen te werken? Dan is ons praktijkonderwijs iets voor jou. Praktijkonderwijs is er voor leerlingen voor wie het vmbo nog net te moeilijk is. 

Algemene arbeidsvaardigheden:

Op het praktijkonderwijs (pro) besteden we veel aandacht aan algemene arbeidsvaardigheden. Denk daarbij aan dingen als volhouden, op tijd komen, precies werken en initiatief nemen. Ook gaan we aan de slag met sociale vaardigheden en het bijhouden van de uiterlijke verzorging. Als het mogelijk is, kun je als leerling op pro certificaten en diploma’s halen in samenwerking met andere scholen.  
Vanaf het moment dat je binnenkomt op het Pieter Zeeman Lyceum tot het moment waarop je de school verlaat, werken we samen aan jouw zelfredzaamheid. Hoe we dat doen, wordt voor elke leerling apart bepaald. Dit alles gebeurt in een sfeer van wederzijds respect.

Kernpunten

In het praktijkonderwijs richten we ons op drie kernpunten: wonen, vrije tijd en werk. Als je op het Pieter Zeeman Lyceum praktijkonderwijs gaat volgen, gaan we op deze drie gebieden helpen om jezelf te ontwikkelen.  


Snuffelstages

Op het praktijkonderwijs loop je ook stage. Tijdens een snuffelstage ga je eens kijken bij een bepaald bedrijf of beroep om te zien of het wat voor je is. Zo’n snuffelstages, gevolgd door een zogenoemde plaatsingsstage, leidt voor veel leerlingen naar een werkplek in samenwerking met het UWV en reïntegratiebedrijven. Sommige leerlingen stromen door naar vervolgopleidingen, bijvoorbeeld op een ROC zoals Scalda in Goes.

 

Informatie

Meer weten over het praktijkonderwijs?
Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek met de coördinator van het praktijkonderwijs via: e-mail info@pieterzeemanlyceum.nl of telefoonnummer 0111-415751.

Praktijkonwijs Stage 1
Praktijkonwijs Stage 2
Praktijkonwijs Stage 3