Technasium

Bioloog, medicus, architect, ingenieur of designer... het zijn allemaal beroepen uit het dagelijks leven. Dit klinkt misschien wel interessant, maar wat is het precies? Op het Technasium maak je kennis met deze beroepen. Het Technasium is dé voorbereiding op een technische vervolgopleiding!

Tijdens het vak onderzoek & ontwerpen werk je in kleine groepen aan opdrachten van een echte opdrachtgever. Je bouwt bijvoorbeeld een schaalmodel van een energiezuinig huis of een nieuwe brug. Of je vraagt jezelf af hoe vlinders aan hun kleuren komen. Aan het eind van het project presenteer je jouw resultaat. Het traject loopt tot en met het eindexamenjaar en wordt afgesloten met een ‘masterproof’.

Teamwork

Een flinke dosis kennis en fantasie

Als radioloog of architect werk je vaak samen met teamgenoten. Bij onderzoek & ontwerpen werk je altijd in een groepje aan de opdracht. Zo kun je ontdekken waar je goed of minder goed in bent. Welk beroep past bij jou? Ben jij meer een regelaar, een onderzoeker of juist meer een maker? Je krijgt een flinke dosis kennis en je leert je fantasie te gebruiken bij het vinden van oplossingen; je leert dóór te zetten (soms zit het tegen) en te werken volgens een planning.

Voor jongens én meiden

Je kunt vele kanten op

Met een bètastudie kun je heel veel kanten op. Wat denk je van het ontwikkelen van medicijnen, het ontwerpen van gebouwen of auto’s, een biologisch onderzoek uitvoeren, het verkennen van de ruimte… Je werkt veel samen met mensen, eigenschappen als sociaal zijn, creativiteit, nauwkeurigheid, vasthoudendheid en zelfstandig kunnen werken komen dan goed van pas.

Iets voor jou?

Heb je interesse in het technasium? Kijk dan goed rond tijdens introductiedagen, ga kijken op de open dag en ontdek of dit iets voor jou is!

Kom je gezellig een
keertje sfeer proeven?

Open dag

voor leerlingen en ouders/verzorgers
Meer informatie