Technasium

Bioloog, medicus, architect, ingenieur of designer... op het Technasium ben jij het allemaal.

Als jij geïnteresseerd bent in techniek, onderzoek en ontwerp, dan is het technasium echt iets voor jou. In kleine teams werk je aan projecten van echte opdrachtgevers. Zo bouw je bijvoorbeeld een schaalmodel voor een nieuwe brug of ontwerp je een energiezuinig huis. Daarnaast onderzoek je de grotere en kleinere wonderen van de wereld: hoe komen vlinders bijvoorbeeld aan die prachtige kleuren en patronen? Door in teams te werken, leer je niet alleen om samen te werken; je leert ook veel over hoe jij bent. Ben jij de planner, de maker, het creatieve brein, de verbinder? Bij onderzoek & ontwerpen ontdek je zo niet alleen de wereld, maar ook jezelf. 

Het technasium is de ideale voorbereiding op een studie in de bèta-richting: van het ontwikkelen van medicijnen tot het ontwerpen van gebouwen en het verkennen van de ruimte. De eerste stap richting de wetenschap! 

Teamwork

Een flinke dosis kennis en fantasie

Bij onderzoek & ontwerpen werk je altijd in een groepje aan de opdracht. Zo kun je ontdekken waar je goed of minder goed in bent. Op deze manier kan je werken aan competenties zoals samenwerken, inventiviteit en creativiteit maar ook aan vaardigheden als verslaglegging, presenteren en reflecteren nodig voor je vervolgstudie. Bij het Technasium wordt ook aandacht besteed aan loopbaanoriëntatie. Welk beroep past bij jou? Ben jij meer een regelaar, een onderzoeker of juist meer een maker? Je krijgt een flinke dosis kennis en je leert je fantasie te gebruiken bij het vinden van oplossingen. Je leert ook dóór te zetten, want soms zit het tegen bij een project, en te werken volgens een planning met behulp van de scrummethodiek.

Voor jongens én meiden

Je kunt vele kanten op

Met een bètastudie kun je heel veel kanten op. Wat denk je van het ontwikkelen van medicijnen, het ontwerpen van gebouwen of auto’s, een biologisch onderzoek uitvoeren, het verkennen van de ruimte… Je werkt veel samen met mensen, eigenschappen als sociaal zijn, creativiteit, nauwkeurigheid, vasthoudendheid en zelfstandig kunnen werken komen dan goed van pas - en juist die groeien op het Technasium.
Het technasiumvak onderzoek & ontwerpen (O&O) is sinds 1 september 2020 officieel opgenomen in de Regeling Aanmelding en Toelating Hoger Onderwijs (RATHO). 

Iets voor jou?

Heb je interesse in het technasium? Vind dan meer informatie tijdens ons Open Huis.

In beeld