Kwaliteit van ons onderwijs

Wij doen ieder dag onze uiterste best om kwalitatief goed onderwijs te bieden. De vraag is dan wat is goed onderwijs? De kwaliteit van ons onderwijs wordt bepaald door de Inspectie van het Onderwijs. Zij onderzoeken jaarlijks aan de hand van een aantal criteria “Hoe heeft de school het gedaan?" 

Inspectie

De inspectie gebruikt indicatoren om regelmatig vast te stellen hoe het met de kwaliteit van het gegeven onderwijs staat. Op de onderstaande link kunt u deze rapportages vinden.

Rapportage

Scholen op de kaart

Daarnaast geven scholen voor voortgezet onderwijs inzicht in hun eigen onderwijsprestaties via de website 'Scholen op de kaart'. De site is het resultaat van een project waarbij alle cijfermatige  informatie over vo-scholen verzameld wordt in  één systeem. Doel van het project is samen te vatten met de volgende kernwoorden: Transparantie, Dialoog, Kwaliteit.

Meer informatie

Wanneer u naar de startpagina van 'Scholen op de kaart' wilt gaan, kunt u hieronder klikken. U kunt daar meer algemene informatie over het onderwerp lezen, uitleg vinden bij datgene wat per school wordt weergegeven en een school kiezen om te bekijken op de resultaten. U vindt veel informatie over de kwaliteit van scholen en u kunt scholen met elkaar vergelijken. De informatie voor deze site wordt deels door de overheid geleverd en deels door de school zelf. Let u ook goed op de jaartallen.

Ga naar de website